Київ, вул. Хрещатик 46-б
(044) 239-19-19, (097) 728-29-29
(063) 728-29-29, (095) 728-29-29
› Офисы в других городах
vkontakte facebook twitter
Studentland, Work and Travel, work travel, work & travel

 Надзвичайно розвинена мережа ресторанів, закусочних, барів з найрызноманытнышою кухнею від традиційних американських гамбургерів, стейків і копчених реберець до шедеврів французьких майстрів кухарського мистецтва. Американська кухня інтернаціональна - тут можна зустріти китайські, мексиканські, кубинські, російські ресторани, спробувати острівні і мароканські страви. Ціни та рівень обслуговування теж досить різноманітні - від 2$ в закусочній до 100$ і вище (без напоїв) в кращих ресторанах Нью-Йорка.

 При отриманні рахунку не забудьте про чайові (звичайно це близько 15%), іноді цю суму ресторан сам включає у вартість обслуговування, тоді це буде вказано в рахунку. Можна прямо з номера готелю зробити замовлення в один з найближчих ресторанів або забрати з собою з ресторану страви, до яких ви не доторкнулися (при цьому вам принесуть так звані "Doggy Bag").

 Достатньо дешеві заклади, влаштовані за типом "шведського столу", коли, сплативши "вхідний квиток", ви обираєте будь-які страви без обмежень. Ця система поширена, зокрема, в Лас-Вегасі та Орландо. Не всі ресторани мають ліцензію на торгівлю алкогольними напоями, вживання спиртного взагалі в США дозволено з 21 року. У багатьох ресторанах є зал для курців і для некурящих і це розмежування суворо дотримується. Деякі готелі обладнали свої номери міні-кухнями, що дозволяє туристам значно економити, оскільки продукти в супермаркетах, а це зазвичай напівфабрикати, дуже дешеві.

 

Спиртні напої

 

В США діють досить суворі закони, що регулюють продаж спиртних напоїв. Але від штату до штату ці закони відрізняються. У Нью-Йорку спиртне продають тільки в liquor stores, що мають ліцензію. У звичайному магазині ви купите тільки пиво. Особам до 21 року спиртні напої продавати заборонено. Якщо ви хочете замовити до страви келих вина (чарку горілки і ін.), переконаєтеся в тому, що ресторан має ліцензію на торгівлю алкогольною продукцією, про що говорить напис "licensed". Скорочення BYOB на вивісці говорить про те, що в закладі спиртне не відпускається, але пляшку можна принести з собою (Bring Your Own Bottle), щоб випити за столом.

На вулиці алкогольні напої (зокрема пиво) можна вживати тільки в тому випадку, якщо Ви сховаєте пляшку в непрозорий пакет.

 

Чайові

 

Американці, що працюють у сфері послуг, зазвичай мають зарплату, рівну мінімальному рівню оплати праці. Мається на увазі, що клієнт безпосередньо оплачує послуги обслуговуючого персоналу. Загальноприйняті розміри чайових в США складають 15% від суми рахунку в ресторані. Чайові залишають на столику після оплати рахунку. Бармену платять по 50 центів за кожне замовлення. У готелі, при наданні різних послуг (виклик таксі, прибирання кімнати, замовлення таксі, чищення пари взуття, перенесення одного місця багажу) заведено платити по одному-два долара. Таксист розраховує на 10% від суми рахунку. Багато іноземних туристів (і не тільки російські) не вважають себе зобов"язаним "давати на чай", тому американці, обслуговуючи іноземців, часто намагаються включити суму чайових в рахунок.

 

 

 

 

 

ГАЛЕРЕЯ
Work and Travel USA © согласно свидетельства № 32619

© 2001-2014 Studentland.ua
Использование любых материалов, размещённых на сайте, разрешается при условии ссылки на Studentland.ua. При копировании материалов для интернет-изданий – обязательна прямая открытая для поисковых систем гиперссылка. Ссылка должна быть размещена в независимости от полного либо частичного использования материалов.
vkontakte facebook twitter

закрыть