Київ, вул. Хрещатик 46-б
(044) 239-19-19, (097) 728-29-29
(063) 728-29-29, (095) 728-29-29
› Офисы в других городах
vkontakte facebook twitter
Studentland, Work and Travel, work travel, work & travel

ПРО ПРОГРАМУ

 

Чому програма називається Work  Travel? Я бачу тільки Work.

Взагалі, сенс програми Summer Work & Travel USA в тому, щоб студенти з різних країн світу могли без втрат для свого гаманця приїхати до США на літні канікули. Мається на увазі, що учасник Work and Travel спочатку працює 3-4 місяці, отримуючи винагороду, а потім на ці гроші подорожує по країні. Але кожен сам визначає, що для нього важливіше - отримати як можна більшу винагороду, чи більше побачити. Деяким вдається сумістити і те, і інше.

 

Чи необхідне відмінне володіння англійською мовою для участі в програмі?

Не те, щоб відмінне, але впевнене - обов"язково. Головне, щоб учасник програми вільно розуміти англійську мову.

 

В яку суму обійдеться участь в програмі?

В середньому, враховуючи вартість авіаквитка, консульського збору і грошей з собою - близько 2000-2500.у.е.

 

Куди подати заявку на участь в програмі?

Якщо ти студент Київського ВУЗу, то звертайся в наш офіс за адресою: 1 поверх, Хрещатик 46-б, тел.490-56-10. Якщо ж ти - студент з іншого міста, то в розділі  - «Партнери», зможеш знайти контакти наших партнерів в Україні.

 

А наскільки високі витрати вже в США? Житло, харчування, проїзд.

Це дуже індивідуально. Якщо брати в середньому, то на все це йде від $75 до 100$ щонеділі. На практиці буває, що компанія надає і житло, і харчування безкоштовн, але це трапляється нечасто. А буває, що студент вимушений тільки за мешкання платити $100 в тиждень. І тут багато що залежить від самої людини. Запити і потреби у всіх різні. Дехто готовий жити за декілька кілометрів від місця проведення програми і кожен ранок сідати на велосипед, щоб встигнути вчасно.

 

Учасники програми отримують меншу винагороду, чим американці?

Ні, робота студентів, що приїхали за програмою Work & Travel USA,  оплачується точно так, як і робота громадян США.

 

Чи буде компанією надана додаткова інформація про поїздку в США?

Так, наші американські партнери проводять так звані «орієнтаційні семінари» в Україні, на яких надається вся інформація стосовно перебування студентів за програмою, вирішення виникаючі проблеми, про митні правила США і переміщення по території США, про закони, тощо. Перелік питань, що обговорюються на орієнтаційному семінарі достатньо великий.

 

 

Чи надається допомога в екстрених випадках студенту з боку спонсорської організації?

Всі американських організацій, що займаються програмою Work & Trave, існує цілодобова телефонна лінія для вирішення будь-яких питань, пов’язаних з перебуванням студентів за програмою.  Якщо учасник програми знайшов роботодавця самостійно, всі питання, що виникають з роботодавцем, студент повинен вирішувати самостійно.

 

Чи зможу я приїхати ще раз наступного літа?

Умови програми Work & Travel  дозволяють студентам повторно приймати участь у програмі, головне щоб кандидати на участь відповідали вимогам програми (студенти денної форми навчання, 1-5 курсів, тощо).

 

 

Скільки грошей я повинен привезти з собою?

Ти повинен привезти достатньо грошей для того, щоб заплатити за житло і харчування протягом першого місяця знаходження в США (в середньому ця сума повинна бути не менше 500$ якщо інше не обумовлене умови роботодавця або спонсорської організації). Це важливо тому, що ти зможеш отримати перший чек не раніше ніж за два тижні після приїзду.

 

Чи багато хто отримує відмови у візі? І чому відмовляють?

У більшості випадків, всі учасники програми отримують візи за умовою володіння англійською мовою та відсутності родичів, що знаходяться на території США нелегально.

Існує лише декілька причин, за якими можуть поставити відмову в американському консульстві. Перш за все,  якщо англійська не дотягує до необхідного рівня, хтось просто розгубився і не зміг дати зрозумілу відповідь на просте запитання. Також може бути відмова, якщо ти, або хто-небудь з твоїх родичів, раніше порушували правила перебування в США.

 

 

ПРО ДОКУМЕНТИ

 

Що таке форма DS-2019?

Форма DS-2019 - це найголовніший, офіційний документ, який видається спонсорською організацією в США, підтверджує твою участь в програмі Work & Travel і дає право на легальну роботу протягом періоду, обумовленого job offer.  4 місяців. Форма DS 2019 також надається в посольство/консульство США для отримання J-1 візи

 

Що таке J-1 віза?

Це в"їздна віза культурного обміну, яка дозволяє тобі приїхати в США і перебувати там за програмою на підставі форми DS-2019 протягом терміну, обумовленого Job offer.

 

Чи гарантується, що я отримаю J-1 візу?

Ні. Посольство або Консульський відділ США має повне право видати, або відмовити у візі з будь-якої причини. Ми надаємо рекомендації по заповненню анкети на отримання візи і проводимо орієтаційний семінар перед проходженням співбесіди, на якому ти зможеш поставити всі питання, що цікавлять тебе.

 

Якщо мені буде відмовлено у візі, чи отримаю я назад внески за програмою?

Так, якщо ти отримуєш відмову в візі, тобі повернуть сплачені за програму внески  за винятком певних коштів. Детальніше з політикою повернення коштів, ти зможеш ознайомитися в нашому офісі.

 

Якщо у мене є відкрита на тривалий термін гостьова віза в США, чи потрібно мені отримувати ще і J-1 візу?

Так, це обов’язкова умова. В"їжджаючи по гостьовій візі заборонено легально працювати на території США; всім учасникам програми необхідно отримати J-1 візу.

 

 

Чи можу я продовжити термін дії своєї візи?

Продовження твого перебування в країні по візі J-1 більше визначеного програмою терміну - неможливе. Ти став учасником програми і отримав J-1 візу при умові, що зобов"язуєшся покинути територію США по закінченню терміну дії програми, вказаної в DS 2019. При порушенні даної умови, ти порушуєш закон, що може привести до арешту і депортації. Не піддавай небезпеці своє майбутнє, повертайся додому у визначений термін. Якщо ж ти хочеш отримати іншу візу, то тобі потрібно повернутися у визначений термін до України і подати документи на отримання іншої візи.

 

ПРО СОЦІАЛЬНЕ СТРАХУВАННЯ (Social Security Number)

 

Чи необхідне отримання номеру соціального страхування (Social Security Number), якщо я не виплачую внески по соціальному страхуванню?

Так. Американські компанії не можуть офіційно дозволити студентам приступити до роботи без наявності у них номеру соціального страхування. Тільки за наявністю SSNsocial security number, ти зможеш отримувати заробітну платню та повернути податки, сплачені під час роботи в США.

 

Я відіслав запит на отримання номеру соціального страхування, але відповіді так і не отримав.

Тобі слід подзвонити по телефону служби соціального страхування населення 1-800-772-1213 (www.ssa.gov) і з"ясувати, на якій стадії розгляду знаходяться твої документи. Якщо вони ніде не зареєстрованітрачені, тобі доведеться повторно подавати заявку.

 

Минулого року я був в США. Чи потрібно мені повторно звертатися за отриманням номеру соціального страхування?

Ні. Номер соціального страхування дається людині на все життя і термін його дії ніколи не закінчується. Таким чином, номер, який ти отримав минулого року, все ще дійсний і ти можеш використовувати свою картку соціального страхування при подачі документів. Якщо твоя картка соціального страхування загублена, то ти зможеш отримати дублікат, звернувшись в Social Security Administration (www.ssa.gov) та попередивши про втрату SSN.

 

ПРО РОБОТУ

 

На яку роботу можна розраховувати?

Зазвичай, пропонуються місця в різних сферах, що не вимагають особливих професійних навиків. В основному, це сфера обслуговування та некваліфікована праця. Наприклад, це може бути місце асистента в магазині, касира, помічника кухаря, офіціанта, покоївки і багато інших.

 

Як мені знайти місце роботи?

Найкращий варіант - це пошук за допомогою спонсора, коли він надає різні варіанти. Якщо ж ти бажаєш спробувати свої власні сили, то можна використовувати інтернет, електронну і звичайну пошту, телефон, факс. Підготуй резюме і коротку розповідь про себе і зв"язуйся з потенційними компаніями. Список сайтів, на яких можна пробувати щастя, можна знайти на нашому сайті.

 

Можу я отримати позицію там, де і мій друг?

Якщо спонсор пропонує варіанти, ти можеш вказати в анкеті або проінформувати нашого менеджера про це. Зазвичай компанії набирають невеликі групи, так що ти можеш розраховувати на цей варіант. Якщо ти самостійно шукаєш місце, то поцікався у компаній, чи можуть вони прийняти групу студентів.

 

Чи можу я надіслати резюме по електронній пошті?

Якщо ти шукаєш роботодавця за допомогою спонсору, резюме с фотографією є обов’язковим.

Якщо ти шукаєш роботу самостійно, пам"ятай, що багато компаній не відкривають прикріплені файли, якщо ім"я відправника їм не відоме. Іншим варіантом може стати пересилка скороченої версії резюме разом з текстом повідомлення, із згадкою про те, що якщо компанія зацікавлена, то в прикріпленому до листа файлі знаходиться розгорнена інформація про тебе.

 

Чи зобов"язана компанія надати студентові місце проживання і харчування?

Все це залишається на розсуд компанії, але вона не зобов"язана це робити, умови  що пропонує роботодавець, зазвичай обумовленні в «job profile». Проте більшість місць, знайдених за допомогою американських партнерів, припускають і наявність житла, саме тому, не забудь уточнити умови свого проживання (вартість, від/тип, тощо).

 

Як мені знайти житло в США?

Якщо компанія не надає житло, то ти повинен шукати його самостійно. Це можна робити заздалегідь по Інтернету або по прибуттю на місце.

 

Скільки годин на тиждень я стажуватимуся?

Зазвичай американці працюють 35-40 годин на тиждень. Проте багато студентів вважають за краще стажуватися більше і знаходять додаткове місце. Багато хто із студентів бере 60 і навіть 80 годин на тиждень, але це лише їхній вибір.

 

Скільки грошей я зможу привезти?

Від $ 0 до 10.000 за чотири місяці. Хтось повертається, маючи великі борги (бари, казино, дискотеки дають про себе знати). Інші навпаки обережно підходять до витрат. Але більшість все ж таки має можливість окупити вкладені гроші і трохи заробити. Середній студент, отримуючи винагороду на одній або двох місцях і несучи певні витрати в США, зазвичай привозить до 5000$.

 

Чи можу я змінити місце стажування після приїзду в США або взагалі не приїхати туди, куди у мене підписаний Job Offer?

Ні. Твоя компанія розраховує на те, що ти в ній стажуватимешся протягом всього обумовленого терміну.

Якщо ти знайшов місце за допомогою спонсорської організації, то піти з цього місця ти не можеш ні за яких умов.

Якщо ж ти вибрав місце через самостійний пошук, то після дозволу спонсора ти можеш піти, АЛЕ тільки на інше місце.

 

Чи будуть в тому місці де я, інші наші студенти?

Зазвичай одна компанія наймає більше, ніж одного іноземного студента. Під час пошуку місця ти можеш попередити, що хочеш бути з іншими студентами або про намір бути там, де немає студентів, що приїхали за аналогічною програмою. Але гарантувати цей момент ніхто не може.

 

Коли я зможу почати програму?

Згідно умов програми, ти можеш працювати в США з 1 травня по 31 серпня. Точні дати визначаються формою DS-2019.

Курортний сезон починається в США з Дня пам’яті загиблих Memorial Day (четвертий понеділок травня) і закінчується в Labor Day  - День праці (перший понеділок вересня).

 

Чи можу я приїхати в США до початку програми?

Так. Це дасть тобі можливість знайти житло, подати заявку на отримання картки соціального страхування і придивитися до початку твоєї програми. Цей термін визначається твоїм медичним страхуванням та умовами спонсорської організації.

 

Чи є можливість поїхати в США, якщо вже не студент?

Така можливість є. Наприклад, по програмах Internship USA, H2B або Au Pair USA. Докладніше про ці програми ти зможеш дізнатися в нашому офісі або на нашому сайті www.studentland.com.ua

 

ПРО ПОДАТКИ

 

Чи повинен я сплачувати податок на прибуток зі своєї винагороди?

Так, і величина податку залежить від загальної суми доходів, отриманих протягом чотирьох місяців. В учасників програми буде можливість в подальшому, після повернення з програми,  заповнити необхідні документи для того, щоб повернути більшу частину податків.

 

Які податки я повинен платити, а які - ні?

Ти повинен платити федеральний податок, місцевий податок і податок штату. Ти не повинен платити податок по соціальному страхуванню населення (FICA), податок на підтримку зайнятості населення (FUTA) і Medicare.

 

Яку форму необхідно заповнювати, щоб наступного року отримати повернення податків?

1040nr-ez - цю форму необхідно заповнити для повернення виплат федеральних податків. Для її заповнення необхідно отримати у своєї компанії твою картку (форма W-2). Зазвичай її висилають взимку. При сплаті тобою якихось місцевих податків/податків штату, потрібно отримати всі необхідні місцеві форми/форми штату по поверненню податків.

 

Де взяти необхідний бланк для повернення податків?

Ти можеш взяти бланк для повернення федеральних податків в посольстві США в твоїй країні, або зайти на сайт http://www.ins.gov . Але найпростіше звернутися в офіс нашої компанії, і ми зможемо порекомендувати тобі, куди краще звернутись за поверненням податків.

 

ПРО АВІАКВІТКИ

 

Чи включається вартість квитків у вартість програми?

Ні. Це послуга оплачується додатково. Інформацію стосовно вартості та варіантів перельоту ти зможеш отримати в нашому офісі.

 

Чи потрібно купувати білети в обидві сторони (round trip)?

За умовами програми, брати квиток необхідно з фіксованими датами. Деякі авіакомпанії надають право безкоштовно поміняти дату вильоту лише один раз, в інших це можна робити безліч разів, а у деяких, кожне перенесення дати організовується лише за додаткову винагороду. Всю інформацію про зміну дати ти можеш отримати в нашому офісі.

 

Мені треба поміняти дату зворотного вильоту. Як це зробити?

Зазвичай необхідно зв"язатися безпосередньо з авіакомпанією. Якщо ти все поясниш правильно (у тебе квиток за спеціальним молодіжним тарифом), то зміна дати буде безкоштовною. Якщо ж ти забудеш ск

ГАЛЕРЕЯ
Work and Travel USA © согласно свидетельства № 32619

© 2001-2014 Studentland.ua
Использование любых материалов, размещённых на сайте, разрешается при условии ссылки на Studentland.ua. При копировании материалов для интернет-изданий – обязательна прямая открытая для поисковых систем гиперссылка. Ссылка должна быть размещена в независимости от полного либо частичного использования материалов.
vkontakte facebook twitter

закрыть