Київ, вул. Хрещатик 46-б
(044) 239-19-19, (097) 728-29-29
(063) 728-29-29, (095) 728-29-29
› Офисы в других городах
vkontakte facebook twitter
Studentland, Work and Travel, work travel, work & travel

Отримання візи J-1 – один із останніх, але не менш відповідальних етапів оформлення не програму. Саме тому всі студенти-учасники програми WORK & TRAVEL USA повинні вірно, згідно з вимогами Консульського відділу Посольства США, заповнити всі необхідні форми для отримання візи J-1.

Віза J-1 – це віза, яка видається учасникам програми WORK & TRAVEL USA. Правильна назва цієї візи – "J-1 Exchange Visitor Visa".


Віза J-1 має одну дуже важливу особливість – це в’їздна віза. Тобто, кажучи іншими словами, по цій візі ти можеш тільки в’їхати в США, а вже період перебування встановлюється формою DS 2019
.

Віза J-1
дійсна протягом чотирьох місяців і не може бути продовжена за будь-яких обставин.

Отже, коли ти отримуєш в свій паспорт наклейку з візою J-1, там вказані дві важливі дати: дата видачі та дата припинення дії візи. Наприклад, дата видачі – 10 липня 2007року, дата коли віза спливає – 31 січня 2008 року. Це означає, що ти можеш в’їхати на територію США в період між 10 липня 2007 року та 31 січня 2008 року.

Іноді студенти помилково вважають, що якщо віза спливає 31 січня 2008 року, то, відповідно, можна в’їхати на територію США 10 липня 2007 року та перебувати там до 31 січня 2008 року. Це не вірно! Цей період дії візи встановлює дату твого можливого в’їзду в США. І тільки. Ти можеш в’їхати по цій візі хоч 31 січня 2008 року.

Головне, щоб строк твого перебування в США не перевищив дати, вказані в формі DS 2019.

"Not subject to 2 year residence».  Розповсюджене питання, що означає напис requirement". Віза J-1 видається не тільки учасникам програм літнього обміну, і в деяких випадках, законодавство США вимагає, щоб після повернення власник J-1 провів не менше двох років вдома до наступного приїзду до США. На учасників програми WORK & TRAVEL USA ця вимога не поширюється.

Віза J-1 видається на підставі форми DS 2019. Коли ти сплачуєш вартість програми, ти сплачуєш саме вартість отримання форми DS 2019, а не вартість візи J-1. Віза J-1 оплачується окремо під час персонального звернення  в консульство.

Анкети на посольство

Важливим етапом в оформленні на програму є посольство. На цій сторінці нашого сайту можна завантажити аплікаційні форми, які необхідно заповнити для отримання нееміграційної візи, а саме:

 

 

Учасникам програми WORK & TRAVEL USA необхідно заповнити електронну візову анкету (DS 156) або EVAF. Цю форму можно знайти в Інтернеті за адресою  http://evisaforms.state.gov/

 

На цьому сайті знаходяться відповідні пояснення щодо технічних характеристик, необхідних для того, щоб заповнити і роздрукувати заповнену форму. Заповнена анкета роздруковується на трьох сторіночках, включаючи останню сторінку, яка містить бар-код і пересилається нам за адресою mab@workandtravel.org.ua

 

Електронна візова анкета заповнюється в режимі on-line тільки англійською мовою, роздруковується і тільки потім підписується. Ставлячи свій підпис, учасник програми підтверджує правильність і достовірність відповідей на всі питання анкети.

 

Крім того, учасники програми повинні заповнити форми DS-157 (тільки для осіб чоловічої статі) і DS-158 (стор.1, стор.2).

 

Докладнішу інформацію про процедуру отримання візи J-1, можна отримати на сайті посольства США в Україні за адресою http://usembassy.kiev.ua/

ГАЛЕРЕЯ
Work and Travel USA © согласно свидетельства № 32619

© 2001-2014 Studentland.ua
Использование любых материалов, размещённых на сайте, разрешается при условии ссылки на Studentland.ua. При копировании материалов для интернет-изданий – обязательна прямая открытая для поисковых систем гиперссылка. Ссылка должна быть размещена в независимости от полного либо частичного использования материалов.
vkontakte facebook twitter

закрыть